Posted on Leave a comment

Inspiration inför renoveringen 

Många kan säkert känna igen sig i att det ibland kan kännas svårt att veta exakt hur man vill att ens hem ska se ut efter renoveringen. Eftersom det finns många olika inredningsstilar, material och färger kan det vara svårt att ta ett beslut kring hur man ska renovera. För en del kan en renovering vara ett nödvändigt måste medan för andra är inredning ett stort intresse. Oavsett hur du som läser detta känner så kan man ibland behöva lite inspiration inför fasadmålning göteborg. I  denna artikel kommer du att få några tips på hur du kan hitta inspiration till din kommande renovering. 

Internet 

På internet finns det oändligt med inspiration, tips och råd kring allt som har med renovering och inredning att göra. Om du exempelvis använder dig av sociala medier kan du med bara några sökord hitta inspiration till det rum du vill renovera. Till exempel badrum. På Instagram finns det många konton som fokuserar på just renovering. Ifall du äger ett äldre hus och vill lära dig mer om byggnadsvård och restaurering finns det många bra och lärorika konton du kan kolla upp. Ett bra exempel på en person som fokuserar på byggnadsvård är Erika Åberg. Om du tillhör kategorin som älskar en skandinavisk inredningsstil så finns kontot scandinavian homes där du dagligen får inspiration på hur du kan renovera ditt hem som går i skandinavisk stil. 

Sedan finns också pinterest. Pinterest är en hemsida och ett socialt medium där du kan hitta inspiration på renovering och inredning. På denna sida kan du samla dina bilder i olika mappar. Du kan till exempel göra en mapp för sovrum, en mapp för husets utsida och en mapp där du samlar inspiration på hur du drömmer om att ditt kök ska se ut. 

Om du vill få tips och råd från andra användare så kan du gå med i olika renoveringsgrupper på facebook. Där kan du både få inspiration på hur andra har gjort när de renoverar, men du kan även ställa frågor och delta i diskussioner. 

Läs till dig inspiration 

Ett annat bra sätt att få inspiration till renoveringen är genom att läsa böcker och tidningar. Det finns många bra böcker som ger dig tips och råd för dig som vill renovera på egen hand. Sedan finns det också ett flertal tidningar som berättar om renovering i skrift men visar även upp exempel på fina hem genom bilder. 

TV 

Sist men inte minst så finns det många tv-program vars stora fokus ligger på renovering och inredning. Det finns både svenska och utländska program. Några exempel på tv-program som kan vara intressanta för dig som vill få inspiration genom tv-apparaten är fixer upper, det sitter i väggarna, husdrömmar och queer eye. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *