Posted on

Bidra till en bättre miljö med ditt nya badrum

Mer än 70 % av den senaste generationen husägare är villiga att betala mer för hållbara produkter, enligt en ny amerikansk studie. Eftersom intresset för hållbar hemdesign och ombyggnad fortsätter att öka bland västvärldens husägare så kommer fler företag att erbjuda hållbara produkter och diverse lösningar.

Vad är en miljövänlig och hållbar renovering?

Miljövänlig och hållbar renovering innebär att minska negativa effekter på miljö och hälsa samt att ge komfort för husägare, förbättra prestandan i hemmet och att reducera kostnaden för till exempel gas och vatten. Det grundläggande målet med hållbarhet är att minska konsumtionen av icke-förnybara resurser, minimera avfall och skapa hälsosammare miljöer för husägare.

En positiv miljöpåverkan kommer inte bara från energiförbrukning utan även till följd av tillverkningsmetoder, källmaterial och till och med fraktprocesser. När en produkt installeras i ditt badrum har dess inverkan troligen redan etablerats. För att maximera miljövänligheten så bör fokuset ligga på material som har låg miljöpåverkan direkt från odlings- och tillverkningsprocesserna. Här följer miljövänliga produkter för varje del av ditt badrum.

Bänkskivor

Bänkskivor för badrum är tillverkade i en mängd olika återvunna material som glas och aluminium, samt hållbara material som bambu och kork. Inte bara kan dessa material vackert komplettera ditt badrums estetik, utan de kan också hjälpa vår planet, en win-win!

Golv

Äkta trägolv som är ansvarsfullt anskaffat, återvunnet eller räddat är ett bra miljövänligt alternativ hos https://badrumsrenoveringstockholmslän.se/, men det är inte det bästa materialet för ditt badrumsgolv. Det finns andra alternativ som är lika hållbara och erbjuder vattenbeständighet, som linoleum och kork. Modern linoleum är mycket annorlunda än den linoleum du kommer ihåg från ditt barndomskök eller badrum. Dagens stilar är tillverkade av helt naturliga material och erbjuder till och med vissa antimikrobiella egenskaper. Kork är naturligt mögel- och mikrobiellt beständig, brandhämmande och hållbart skördad. Vissa keramiska plattor kan också vara miljövänliga.

Minska el- och vattenräkningen

Belysningen du väljer för ditt nya badrum kan också bidra till att skapa en mer hållbar och miljövänlig renovering. Kolla i antikaffärer, räddningsgårdar och på sociala medier som kan ha belysningsmaterial som du kan köpa begagnat. Installera flödesmedvetna kranar, handfat och toaletter för att hjälpa till att minska avfallet och din vattenräkning, likväl som lågenergilampor för att minska din elräkning. Ta bort persienner och tunga draperier på badrumsfönstren för att dra full nytta av naturligt solljus.

Funktionalitet och hållbarhet ska aldrig behöva äventyra en vacker och stilfull design. Ha tålamod och spendera lite extra tid på att hitta de hållbara och miljövänliga produkter som du verkligen gillar.