Posted on

Renovera smart och stiligt

Ett professionellt renoverat badrum kommer att ge många år av både nöje och komfort. Men ett amatörjobb å andra sidan kommer att påminna dig om det halvdana resultatet varje dag. Det är tyvärr ett knepigt utrymme med massor av produkter i ett litet område, för att inte tala om vattenmängderna som är redo att ta sig igenom alla läckor och springor. Att ha en bestämd budget och planera i god tid innan är två sätt att hålla ditt projekt på rätt spår. Och se också till att välja den bästa duschen, bänkskivan och toaletten för ditt utrymme. Följande lista med ”dos och dont’s” hjälper dig att behärska renoveringen, oavsett om du gör jobbet själv eller anlitar någon.

Budget för det oväntade

Dolda vattenskador är ett vanligt problem i badrum, oavsett om det är en läckande dusch eller rinnande toalett. Om golvet känns svampigt är det ett tecken på allvarlig vattenskada. Andra problem kan vara mer dolda, till exempel en ventilationsbunke inuti en vägg som du trodde att du kunde riva. En erfaren entreprenör kommer att göra sitt ”preparbete” tidigt inpå renoveringen för att undvika så många problem som möjligt. Men entreprenörer kan inte se igenom väggarna, så förvänta dig inte att de kommer att förutse alla möjliga fallgropar vid badrumsrenovering Göteborg. Därför är det viktigt att ha en del av din budget dedikerad åt potentiella problem och hinder som kan, och tyvärr ofta, uppstår under en renovering.

En dold toalett

Ett badrum som är stilfullt och funktionellt kan också vara diskret. Det är därför det är trevligt att dölja toaletten, antingen i sitt eget “rum-i-rummet” eller bakom en halv vägg. Detta är oftast inte möjligt att göra i mindre badrum, men om du har ett badrum av större storlek så är detta ett exceptionellt sätt att skapa en lugnande känsla.

Välj lämpliga material

Ditt badrumsgolv bidrar till mer än bara den övergripande estetiken. De måste både tåla och leda vatten på ett effektivt och bra sätt. Porslinskakel är en favorit bland designers för användning på både golv och väggar. Professionella designers rekommenderar större kakelstorlekar för att minimera vattenläckage och underlätta underhållet. Porslin är också ett populärt alternativ för handfat i badrummen. Emalj har också visat sig vara särskilt hållbara och fläckbeständiga, liksom rostfritt stål, som har blivit väldigt populär på senare tid för användning i badrum.

När det gäller badrumsskivan så är både granit och kvarts ett utmärkt alternativ för badrummet. De erbjuder både hållbarhet och ett stiligt utseende.

Lycka till med din renovering!