Posted on

Välja rätt badrumsmöbler när man renoverar badrummet

När det är dags att renovera badrummet så byter man i regel ut badrumsmöblerna. Ska du välja nya möbler finns det en del att tänka på. Det är inte bara stilen som är viktigt utan även att tänka på sina behov. Många badrum är små och det gäller att få så mycket förvaring som möjligt på liten yta. För visst är det skönt att få plats med allt från handdukar till skönhetsprodukter. Badrumsmöblerna förändrar även stilen på badrummet. Här kommer det några tips på smarta lösningar och tips på vad man ska tänka på när man ska välja möbler.

Värt att tänka på när man renoverar badrummet och väljer badrumsmöbler

Det är lättast att börja med att välja vilka färger man vill ha på kakel, klinkers eller våtrumstapeter. En del börjar med badrumsmöblerna och då är det lätt att upptäcka att möblerna inte riktigt matchar stilen. Behöver du förvaring är en kommod under handfatet en smart lösning. Det är lätt att skapa sig yta vid sidan av handfatet som blir en avlastningsyta. Istället för att välja en spegel som är direkt väggmonterad kan du skapa dig extra förvaring genom att välja ett spegelskåp. Då det många gånger finns olika set till badrummet är det lätt att matcha kommoden och spegelskåpet. Har du ett mindre badrum kan du satsa på att ha höga och smala skåp. Dessa finns också vägghängda vilket kan vara en smart lösning över toaletten.

Mått och djup är en viktig detalj

När du ska välja badrumsmöbler så är det också viktigt att tänka på mått och djup. Vill du förvara handdukar i badrummet så bör du satsa på möbler som är lite djupare. En del väljer skåp utan skåpluckor och då är det lätt att handdukarna sticker ut. När du väljer spegelskåp är det extra viktigt att mäta utrymmet mellan skåpet och handfatet. Sticker spegelskåpet ut så är det lätt att du kommer slå i det. För alla spegelskåp är inte anpassade för ytan över just det handfatet du valt. När det kommer till spegelskåp så kan ett större spegelskåp göra att ett mindre badrum upplevs än mindre. Det har att göra med att höjden på skåpen i regel hamnar precis i ögonhöjd. En annan sak som man bör tänka på när man väljer badrumsmöbler är om man vill ha exempelvis en handdukstork. Då behöver man mäta så att handdukstorken inte hamnar för tätt in på badrumsmöblerna. Med rätt badrumsmöbler blir badrumsrenoveringen extra lyckad.